"Shahada" geïnspireerde kalligrafie Kufi stijl;


Grote foto shahada ge nspireerde kalligrafie kufi stijl antiek en kunst kunst
€ 37,50
Locatie Ukkel  (Brussel)
Website Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Kufi kalligrafie: Shahada of de getuigenis vormt het kerngeloof van Islamitische religie namelijk het feit dat Allah (swt) de enige God is (en daarmee ook de enige die geprezen dient te worden) en dat profeet Mohammed (saws) zijn boodschapper is.


Dit horizontale kalligrafisch werk op beukenhout is geïnspireerd op de Shahada verklaring. Shahada of de getuigenis dat er geen ander God is dan Allah (swt) en dat Profeet Mohammed (saws) is zijn boodschapper vormt het kernconcept van Islam. Dit kunststuk geïnspireerd op de shahada verklaring geeft de woorden  "La illaha illa Allah Muhammad Rasul Allah"  in Kufi geschift weer. Op het eerste gezicht kan dit prachtige kalligrafische kunststuk zelfs als geometrische kunst overkomen en enkel de bewust ogen zullen de achterliggende boodschap herkennen. 

Zonder dit kerngeloof te hebben geaccepteerd kan men niet als een Moslim worden gezien. Werkelijke integratie van dit concept maakt het voldoende om een Moslim te zijn en rituele getuigenis ervan formaliseert de bekering naar Islam.

Dit houdt in dat het accepteren van Profeet Mohammed (saws) als de boodschapper van Allah (swt), de enige God, het voor ons mogelijk maakt om vervolgens ook de revelaties die door ontvangen zijn geweest in de vorm van de Heilige Koran te accepteren. Deze kunnen vervolgens geïntegreerd in ons dagelijks leven door dit nobele voorbeeld te volgen naar het rechte pad.

Dit in overweging genomen te hebben, is dit muurpaneel een schitterend cadeau voor elke bekeerde Moslim als dat het ook een unieke plaats heeft in elke Moslim huishouden waarbij het ons herinnert aan de kern van ons geloof, enkel te vinden in Islam, dat ons Moslim maakt. 

 

SPECIFICATIES:

 ● condition: Nieuw
 ● ean: 00010124
 ● delivery: Verzenden
 ● brand: IslamART
 ● sku: W10124
Kenmerken: Kopen in Ukkel

Klik hier en bezoek de website voor meer informatie


E-mail deze adverteerder
 
Meld aan Aanbod
Zoekertje nr.: 23336919

Meer Kunst

Meer Kunst aangeboden in deze subrubriek.