Bronzen dansende Faun beeld van Pompeii


sinds 9-2-2023 10:09:44

Grote foto bronzen dansende faun beeld van pompeii antiek en kunst beelden houtsnijwerken Grote foto bronzen dansende faun beeld van pompeii antiek en kunst beelden houtsnijwerken Grote foto bronzen dansende faun beeld van pompeii antiek en kunst beelden houtsnijwerken Grote foto bronzen dansende faun beeld van pompeii antiek en kunst beelden houtsnijwerken Grote foto bronzen dansende faun beeld van pompeii antiek en kunst beelden houtsnijwerken Grote foto bronzen dansende faun beeld van pompeii antiek en kunst beelden houtsnijwerken Grote foto bronzen dansende faun beeld van pompeii antiek en kunst beelden houtsnijwerken Grote foto bronzen dansende faun beeld van pompeii antiek en kunst beelden houtsnijwerken
prijs: € 1675
Locatie : Numansdorp  (Buitenland)

Kenmerken

Staat : Goede staat

Beschrijving

Bronzen dansende Faun beeld is een van de meest beroemde ontdekking van de oude Italiaanse stad Pompeii en heel mooi als tuinbeeld of standbeeld in huis.
De "Danzante Fauno" (Dancing Faun) werd gevonden aan de noordrand van het impluvium van Casa del Fauno (Huis van de Faun). Het origineel bevindt zich in het Nationaal Archeologisch Museum in Nepal, het exemplaar bevindt zich in het midden van het impluvium, de waterbassins in het atrium .
Vandaag wordt aangenomen dat dit niet de oorspronkelijke plaats is van het bronzen beeld dat in de 1e eeuw voor Christus werd gecreëerd. Het Huis van de Faun is één van de beroemdste gebouwen van de oude stad Pompeii. Het werd opgegraven in 1830 en 1832. In het huis waren er tal van belangrijke mozaïeken, waaronder het Alexander Mozaïek, waarin Alexander de Grote in de strijd werd afgebeeld , evenals een mozaïek dat de liefdesmatch tussen een Satyr en een Bacchante vertegenwoordigt.
Gesigneerd door Milo;
Milo is een gerenommeerde beeldhouwer van Portugese afkomst. Zijn vader, die als kunsthandelaar werkte, ontdekte al vroeg het artistieke talent van Milo. In zijn thuisland is hij een gerespecteerde maker van moderne naakt- en dierensculpturen voor vele bekende gieterijen van tegenwoordig. Met de replica van de "Fauno Danzante" verstevigde Milo zijn positieve reputatie.
Hoogte: 64 cm
Breedte: 30 cm
Diepte: 23 cm
Gewicht: 9,0 kg
100% brons.
Kenmerken: Staat: Goede staat, Kopen in Numansdorp


Stuur bericht
Zoekertjenummer: 30223924 Meld aan Aanbod