Zwarte Handtas uit 1939 - Supergoede staat


sinds 8-7-2023 20:22:30

Grote foto zwarte handtas uit 1939 supergoede staat antiek en kunst kleding en textiel Grote foto zwarte handtas uit 1939 supergoede staat antiek en kunst kleding en textiel Grote foto zwarte handtas uit 1939 supergoede staat antiek en kunst kleding en textiel Grote foto zwarte handtas uit 1939 supergoede staat antiek en kunst kleding en textiel Grote foto zwarte handtas uit 1939 supergoede staat antiek en kunst kleding en textiel Grote foto zwarte handtas uit 1939 supergoede staat antiek en kunst kleding en textiel Grote foto zwarte handtas uit 1939 supergoede staat antiek en kunst kleding en textiel Grote foto zwarte handtas uit 1939 supergoede staat antiek en kunst kleding en textiel Grote foto zwarte handtas uit 1939 supergoede staat antiek en kunst kleding en textiel
prijs: n.o.t.k.
Locatie : Antwerpen  (Antwerpen)

Kenmerken

Staat : Goede staat

Beschrijving

Bijna 100 jaar oud, deze mooie zwarte handtas in fijn leder.  Mijn moeder denkt dat het kalfsleder is maar ze weet het niet zeker.
Het is de handtas van haar moeder, mijn grootmoeder, die ze droeg toen ze trouwde in 1939, vandaar ken ik ook het exacte jaartal van deze handtas.
In die tijd werd er niet per definitie in het wit getrouwd, op de trouwfoto staan mijn grootouders in zwarte of alleszins donkere kledij, van die tijd heb ik enkel zwart/wit foto's.
Deze handtas is in uitzonderlijk goede staat, er is geen krasje op te bespeuren.  Enkel 1 van de 2 draagriemen is aan de binnenkant beschadigd, daar zitten wat kreuken in het leder. Dat is het handvat dat ze waarschijnlijk in haar hand had als ze de tas droeg.  Aan het andere handvat zijn deze gebruikssporen niet.
Aan de vier hoeken onderaan de tas zie je ook dat enkel en alleen in het hoekje zelf het leder er wat af is, maar dat is totaal niet opvallend.
Ook aan het stuk waar het bewegingsmechanisme zit van het grote binnenvak, is het leder wat beschadigd, maar dat is heel normaal want dat metalen frame beweegt er tegen telkens de tas geopend wordt.  Het vreemde is dat het slechts aan 1 kant is, aan de andere kant ziet het er allemaal als nieuw uit.
Aan één kant zitten twee klein witte stipjes, een mlllimeter groot schat ik, het lijkt wel of er twee fijne spatjes verf op zitten.  Het zou kunnen dat deze eraf gaan, maar ik durf er met niets aan zitten, ik heb geen idee vanwaar ze komen.
Dat is alles wat deze tas van gebruikssporen heeft.  Ik haal nu echt wel alle details aan, die de tas echt niet ontsieren, maar ik wil zo duidelijk en volledig mogelijk zijn.
Binnenin is de tas volledig gevoerd met een glanzende zwarte, stevige voering.
Er zit in één van de binnenvakken een zakje verwerkt met een ritssluiting.
Het grote binnenvak van de tas knipt dicht met een goudkleurig slotje.  Ook dat werkt nog perfect.
Het is een model dat stevig gemaakt is, dus de tas blijft mooi rechtop staan als je ze neerzet, ze zakt niet in.
De tas loop héél lichtjes van breed beneden naar iets smaller bovenaan maar dat is amper zichtbaar.  Onderaan is de breedte 24 cm en bovenaan 23 cm.
Afmetingen : 24 cm breed op 19 cm hoog (zonder handvatten) en 10 cm diepte.

Deze tas mag weg tegen een aannemelijk bod.  Verder vind ik het ook belangrijk dat deze tas die voor mij een emotionele waarde heeft, in goede handen terecht komt.
Kenmerken: Staat: Goede staat, Kopen in Antwerpen


Stuur bericht
Zoekertjenummer: 40470841 Meld aan Aanbod